Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

JOAN MESQUIDA JAZZ QUARTET

Dilluns 12 d’agost de 2013 a les 21:30

Claustre del Seminari (Carrer del Seminari)

Presentació

Joan Mesquida, clarinet — Suso González, piano — Lluís Gener, contrabaix
Guiem Pons, bateria / percussió — Pere Arguimbau, guitarra


JOAN MESQUIDA, clarinet

Joan Mesquida Faner

Nascut a Ciutadella, inicia els seus estudis musicals a l’acadèmia musical de Ciutadella amb el professor Sr. Guillem Coll i aprèn instrument en el sí de la banda de música. Continua en el conservatori de les Illes Balears, on obté el Grau Elemental. Es trasllada a Barcelona on segueix els estudis en el Conservatori de Música del Liceu amb el profesor Rafael Grimal, acabant el Grau mitjà i el Superior, amb la qualificació d’excel·lent. En el 1999 obté la menció d’honor de final de carrera al mateix conservatori del Liceu.

Ha assistit a cursos de formació musical amb Juanjo Mercadal, Salvador Brotons, Gerard Pawlica, Guerassim Voronkov, etc. També ha fet cursos de composició i direcció d’orquestra amb Milen Natchev, Juan Esteban i Rafael Sans amb qui ha tingut l’oportunitat de dirigir la Banda Municipal de Bilbao.

El 1993 obté el Primer Premi Concurs d’Interpretació Musical per a joves de Ciutadella. Ha estat finalista al concurs ART- 2000. Com a solista ha actuat arreu de Menorca i Catalunya; en els cicles de concerts organitzats per Joventuts Musicals els anys 1999, 2000 a Barcelona i Sabadell, 2001 en el Festival de Música d’Estiu amb l’Orquestra de Cambra «Ferenck Erkel», en el 2002 en els cicles d’hivern i estiu. Compagina concerts de música clàssica i moderna on ha fet recitals amb el guitarrista Pere Arguimbau, amb el pianista Suso González, etc. Ha participat amb la Banda de l’Agrupació Musical de Ciutadella, de la que ha estat clarinet solista durant els seus inicis, i en les orquestres dels cursos als que ha assistit. Ha estat clarinet solista de la Jove Orquestra del Conservatori del Liceu. Actualment forma part de l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca.

També segueix estudis i cursos de direcció d’orquestra, rep clases de piano i viola. És el director titular de la Banda de l’Agrupació Musical de Ciutadella, activitat que compagina amb la docència com a profesor de clarinet i música de cambra a l’Escola Municipal de Música i Dansa de Ciutadella.


Suso González

SUSO GONZÁLEZ, piano

Suso González (Ourense, 1965) comença els seus estudis musicals al Conservatori de la seva ciutat natal, així com la seva activitat professional relacionada amb la música moderna, sent membre acompanyant i fundador de diverses formacions jazzístiques de Galícia. Posteriorment, es trasllada a Madrid, on desenvolupa part de la seva carrera, acabant els estudis clàssics de piano i realitzant una intensa activitat musical, tant en el camp de la música clàssica-contemporània, com en projectes de jazz en diverses formacions de la capital. Així mateix, col·labora, com a compositor, amb diverses companyies de dansa i teatre, i és professor del Taller de Músics. Posteriorment, es traslladarà a Barcelona, on obté la llicenciatura en Jazz i Música Moderna a l’ESMUC.

Resident a Menorca des de l’any 2000, on exerceix la seva activitat professional, és pianista titular del Cor de la Capella Davídica, professor a l’Escola Municipal de Ciutadella, col·laborador habitual en l’àmbit cultural-musical menorquí com a intèrpret, compositor i arranjador. Destaca la publicació del seu treball discogràfic Llavors... (2012) en format jazz trio, amb composicions pròpies.


Lluís Gener

LLUÍS GENER, contrabaix

Lluís Gener contrabaixista i baixista elèctric de Ciutadella on comença estudiar música moderna a l’Escola Municipal amb Pere Arguimbau, Iñaqui Arnal, Suso González... Després segueix els estudis a l’Aula de Música Moderna i jazz del Liceu de Barcelona (baix elèctric), Seminaris de Berklee School of Music, Masterclass de: Guillermo Cides, Gary Willis, Kirk Covinton, Horacio Fumero, Llibert Fortuny... i al Conservatori de Musica de Menorca (contrabaix).

Professor dels combos de Funk, Jazz i professor Baix Electric als Tallers de Musica Moderna de s’Escola Música de Mercadal de 2007 a 2009. Actualment és professor de Baix elèctric a «Sa Fabrica de Músics» de Ciutadella


PERE ARGUIMBAU, guitarra

Pere Arguimbau

Pere Arguimbau, guitarrista nascut i format a Ciutadella de Menorca i Maó i també al Taller de músics de Barcelona amb Tomàs Mesquida, Toni Perelló, Jordi Bonell, Vicenç Solsona, Joan Monné, Vicenç Martín, Josep Lluís Amargós, Alex Martínez i Públio Delgado, entre d’altres.

Obté el títol Superior de Jazz al Taller de Músics i a l’ESMUC.

Ha assistit a Masters Class impartides per: Pat Metheney, Jim Hall, John Scofield, Mike Stern, Kurt Rosenwinkel, Ben Monder, Pat Martino, Peter Bernstein, Dave Liebman, Mark Tuner... entre d’altres.

Actualment, Pere Arguimbau, resideix a Ciutadella de Menorca, on és professor de guitarra, harmonia, improvisació i combo a l’Escola Municipal de Música i a la Fàbrica de Músics.

Ha col·laborat amb: Marc Clos, Hassier Oleaga, Ramón Díaz, Frederik Carlquist, Raúl Reverter, Ion Robles, Iñaki Arnal, Joan Abril, Iosu Izaguirre, David González, Dani Molina, Santiago Auserón, Cris Juanico, Rai Ferrer, Alfons Carrascosa, Curro Gálvez, David Pastor, Xavi Maureta, Roberto Faenzi, Cesc Miralta... i més.

Darrerament ha treballat amb: Clara Gorrias Trio, Clara Gorrias Duet, Clara Gorrias Quartet, Maria Camps (Íntim), Monica Sardà Trio, Dani Molina Quartet, Dani Molina Trio, Dani Molina Duet, Guiem Pons Trio, Maria Lorea Trio, Maria Lorea Duet, Lluís Gener, Joan Abril, LluJePe Gispy Trio, Jaume Coll Trio... i ha actuat ens els Festivals de Jazz de Menorca, Eivissa, Barcelona, Girona, Vitoria, Cullera... entre d’altres.

Programa

primera part
After You, Mr. Gershwin Béla KOVÁCS
(1937)
Contradanza y vals venezolano Paquito D’RIVERA
(1948)
Pocket Size Sonata Alec TEMPLETON
(1909-1963)
Concert per a clarinet Artie SHAW
(1910-2004)
segona part
(per determinar)

Preu de les entrades

PúblicSocis
Sense numerar1815