Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

QUINTET FRONTELA (quintet de vent)

Dilluns 29 de juliol de 2013 a les 21:30

Claustre del Seminari (Carrer del Seminari)

Presentació

Pere Sansó, flauta travessera — Vicent Salvador, oboè — Alejandro Villanueva, clarinet
Marc Moragues, trompa — Josep Casadellà, fagot

Quintet Frontela

Des de la seva formació a l’Escola Superior de Música de Catalunya l’any 2008, el Quintet Frontela ha estat guanyador de concursos importants com el V Concurs de Música de Cambra «Higini Anglès» de la Diputació de Tarragona (2009) o elConcurso Permanente de Jóvenes Intérpretes de Juventudes Musicales de España celebrat a Bilbao al novembre del mateix any. Així mateix, han estat guardonats en el XIV Concurs d’Interpretació Musical l’Arjau de Barcelona i al XXVè Premi de Música «Ciutat de Manresa». Han rebut mestratge de l’oboista i professora de l’ESMUC Dolors Chiralt, com també consells d’altres personalitats del món de la música clàssica com Joan Enric Lluna, Vicens Prats, Lorenzo Coppola, Charles Tunnell, David B. Thompson, José Vicente Castelló, Enrique Sánchez, Ali Groen i Salvador Brotons.

Entre les seves actuacions cal destacar les ofertes a l’Auditori de Barcelona, al Palau de la Música Catalana (concert enregistrat per Catalunya Música), a Torroella de Montgrí, al XVè Cicle «Claustre Sant Domènec» de Peralada i dues gires organitzades per Joventuts Musicals d’Espanya que els han dut a actuar per les Illes Balears al desembre de 2010 i per Catalunya al Març de 2011. Destaquen també els concerts oferts al maig de 2011 a l’auditori de la Fundación Juan March a Madrid i a Gijón, a l’Assemblea General de Joventuts Musicals d’Espanya, i a l’agost del mateix any a Vinaròs amb la col·laboració del clarinetista Rafael Fernández Maximiano. Recentment, han estrenat un espectacle de teatre musical del conte Pere i el llop de Sergei Prokofiev. Les obres treballades pel Quintet Frontela són els màxims exponents de la música per a quintet de vent. El grup compta amb un repertori de qualitat, ample i divers, i posa accent en la música contemporània. Bona prova d’això és que ja han estrenat obres de joves compositors com Raquel García Tomás, i que altres com Ximo Tarín estan escrivint obres expressament per al Quintet Frontela.

El nom del quintet és un homenatge a la pianista i professora de l’ESMUC Ivet Frontela, ja que va ser amb ella amb qui tocaren tots junts per primer cop.

Web oficial

Programa

primera part
Die Zauberflöte (obertura de La flauta màgica)

(arr. Joachim Linckelmann)

Wolfgang Amadeus MOZART
(1756-1791)
Quintet en Do menor (KV388 - KV406)

(arr. Rainer Schottstädt)

"
segona part
Three Shanties for Woodwind Quintet op.4

I. Allegro con brio
II. Allegretto semplice
III. Allegro vivace

Malcolm ARNOLD
(1921-2006)
Kleine Kammermusik op.24 núm.2

I. Lustig. Mäßig schnelle
II. Walzer. Durchweg sehr leise
III. Ruhig und einfach
IV. Schnelle
V. Sehr lebhaft

Paul HINDEMITH
(1895-1963)
Obertura de El barber de Sevilla Gioachino Antonio ROSSINI
(1792-1868)
De les 6 bagatel·les per a quintet de vent (1953)

I. Allegro con spirito

György LIGETI
(1923-2006)

Preu de les entrades

PúblicSocis
Numerada1210