Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Obra social “Sa Nostra”
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

IVÁN MARTÍN, piano i direcció; GALDÓS ENSEMBLE

Dilluns 6 d’agost de 2012 a les 21:30

Claustre del Seminari (Carrer del Seminari)

Presentació

IVÁN MARTÍN, piano i direcció

Iván Martín

Nascut a Las Palmas de Gran Canària (1978), Iván Martín és ara per ara reconegut per la crítica i el públic com un dels pianistes més brillants de la seva generació dins i fora de les nostres fronteres.

Col·labora amb pràcticament la totalitat de les orquestres espanyoles, així com amb la Berliner Konzerthausorchester, Orquestra de París, Orquestra Filharmònica d’Estrasburg, Virtuosos de Praga, Orquestra Filharmònica d’Hèlsinki, Orquestra Filharmònica de Zagreb, Polish Chamber Orchestra, Simfonia Varsòvia, Orquestra Simfònica de Monterey (EUA), Orquestra Simfònica de Santiago de Xile, Orquestra Simfònica de Sao Paulo, Orquestra Mundial de Joventuts Musicals, etc., de la mà de directors com ara Gerd Albrecht, Maurizio Benini, Max Bragado, Josep Caballé-Domenech, Marcio Conti, Justin Brown, Christoph Eschenbach, Günter Herbig, Pedro Halffter, Lü Jia, Christoph König, Jean Jacques Kantorow, Kirill Karabits, Adrian Leaper, Paul Mann, Miguel Ángel Gómez Martínez, Juanjo Mena, Roberto Montenegro, John Neschling, Josep Pons, Alejandro Posada, Antoni Ros-Marbà, Alfonso Scarano, Michael Sanderling, Michael Schønwandt, Georges Tchitchinadze, Josep Vicent o Antoni Wit, i sent repetidament convidat a participar en marcs tan destacats com «New York International Keyboard Festival» (Estats Units), «Orford International Music Festival» (Canadà), «Festival International La Roque d’Antheron» (França), «Festival International La Folle Journée» (França i Espanya), «Festival Internacional de Grans Pianistes» (Xile), «Festival Internacional Cervantino» (Mèxic), «Cicle de Joves Intèrprets Scherzo» (Espanya), «Festival Internacional de Música i Dansa de Granada» (Espanya), «Festival Internacional de Música de Peralada» (Espanya) o «Festival de Música de Canàries» (Espanya), visitant les sales de concert més prestigioses del Món com són Berliner Konzerthaus, Berliner Staatsoper, Berliner Philharmonie, Amsterdam Concertgebouw, Salle Pleyel de París, Carnegie Hall de Nova York o Beijing National Center for Performing Arts. També col·labora constantment amb Patrimoni Nacional (Espanya) per oferir concerts en els Reials Llocs.

Ha protagonitzat estrenes i interpretat obres de compositors com Antón García Abril, Cristóbal Halffter, Pedro Halffter, Pilar Jurado, Alberto Martínez, Daniel Roca, Ramon Paús o, més recentment, Enric Palomar, qui li ha dedicat el seu primer concert per a piano i orquestra. Així mateix, conscient de la importància de la música de cambra, participa sempre que li és possible en projectes amb altres artistes i diverses formacions instrumentals. Ha debutat com a director interpretant els concerts per a teclat de Bach juntament l’orquestra «Projecte Bach» —en col·laboració amb Joventuts Musicals d’Espanya i registrat per Ràdio Televisió Espanyola (RTVE)— i els concerts de Mozart al costat de l’orquestra de cambra «Liceu de Barcelona», i ha fundat recentment «Galdós Ensemble», un nou i versàtil grup orquestral per tal d’interpretar música del període barroc i el classicisme, així com també música moderna i contemporània.

Ha enregistrat nombrosos programes de ràdio i televisió a Espanya, França, Itàlia, Brasil i Estats Units, i com a artista de la companyia Warner Music, després del llançament del seu primer disc dedicat al compositor Antonio Soler, que ha tingut una calorosa acollida pel públic i la crítica considerant-ho com «referència», esgotant la primera edició en menys de dos mesos, i sent nominat als XV Premis Nacionals de la Música en la categoria de millor intèrpret de música clàssica, recentment ha sortit al mercat el seu nou projecte discogràfic, dedicat als compositors Mozart i Schröter, que ràpidament ha obtingut les millors crítiques. Arran de la seva recent incorporació al prestigiós grup editorial Music Sales, les seves revisions de les sonates d’Antonio Soler, els concerts K.107 de Mozart i el concert op. 3 no. 3 de Johann Samuel Schröter veuran la llum al llarg de 2012, editades per Unió Musical Espanyola. Futurs compromisos inclouen presentacions en el cèlebre «Carnegie Hall» de Nova York, EUA, Canadà, Alemanya, Àustria, Suïssa, Itàlia, Regne Unit, Argentina i Xina, en recital i col·laborant amb diverses orquestres i directors.

Web oficial


GALDÓS ENSEMBLE

Sheila Gómez, violí — Daniel Lorenzo, violí — Juan Pablo Alemán, violoncel
Juan Márquez, contrabaix — Carlos Oramas, tiorba

Galdós Ensemble

Fundada pel pianista Iván Martín el 2011, Galdós Ensemble és una formació de músics, majoritàriament de Gran Canària, amb una reconeguda trajectòria nacional i internacional, units per tal d’interpretar música escrita per a petita orquestra o grup instrumental des del barroc fins als nostres dies, respectant per igual la interpretació historicista, la romàntica i les noves tendències contemporànies, adaptant la seva plantilla a les necessitats que plantegen els diferents repertoris.

Des del llançament del seu recent treball discogràfic per al segell Warner Music, dedicat als concerts K.107 de Wolfgang Amadeus Mozart i el concert op. 3 no. 3 de Johann Samuel Schröter, Galdós Ensemble ha cridat poderosament l’atenció dels mitjans especialitzats, que han qualificat aquest àlbum com a versió de referència.

Recentment, el grup Galdós Ensemble ha ofert el Concert V Aniversari de la reobertura del Teatre Pérez Galdós de Las Palmas de Gran Canària i ha estat nomenat ensemble resident del Teatre Pérez Galdós. Els seus pròxims projectes inclouen presentacions en diverses ciutats espanyoles, així com a Alemanya, Àustria, Itàlia i Suïssa.

Programa

primera part
Sonata en Re Major R.84 Padre Antonio SOLER
(1729-1783)
Sonata en Re b major R.88 "
Sonata en Do menor R.48 "
Fantasia en Re menor K.397 Wolfgang Amadeus MOZART
(1756-1791)
Concert per a piano i orquestra en Re major no.1 K.107

I. Allegro
II. Andante
III. Minuetto

"
Concert per a piano i orquestra en Mi b major no.3 K.107

I. Allegro
II. Allegretto

"
segona part
Sonata op.24 no.2 en Si b mayor

I. Allegro con brio
II. Andante quasi
III. Allegro assai

Muzio CLEMENTI
(1752-1832)
Concert per a piano i orquestra en Sol major no.2 K.107 Wolfgang Amadeus MOZART
(1756-1791)
Concert per a piano i orquestra en Do major op.3 Johann Samuel SCHRÖTER
(1753-1788)

Preu de les entrades

PúblicSocis
Numerada2518
Sense numerar2018