Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Obra social “Sa Nostra”
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

CELLO PROJECT (violoncel i piano)

Dilluns 1 d’agost de 2011 a les 21:30

Claustre del Seminari (Carrer del Seminari)

Presentació

Eckart Runge i Jacques Ammon són CELLO PROJECT: des de 1998 aquests músics afincats a Berlín entusiasmen al seu públic al més alt nivell artístic amb arranjaments propis i repertori original al voltant del tango (Piazzolla, Gardel, etc.), el jazz (Kapustin, Corea) i la música cinematogràfica (Rota, Chaplin, Shostakovich). La marca distintiva de Cello Project és —a més de la interessant configuració dels seus programes— l’original forma en que ambdós artistes acompanyen al públic a través de la vetllada, sigui en alemany, castellà, anglès o francès. Aquesta especial forma de presentació de la música clàssica es dirigeix tant als entesos com als que volen conèixer-la amb més profunditat. La combinació de la serietat artística amb una comunicativa presentació es rebuda amb entusiasme per part del públic i la crítica musical.

Tots dos artistes col·laboren des de fa més de deu anys i han actuat a nombrosos festivals i sales de concert, com els Meisterkonzerte Baden-Baden, la Frauenkirche de Dresde, el WDR de Colònia, el Konzerthaus de Viena, al Festival de Música de Schleswig-Holstein, així com a Itàlia, Bèlgica, Suïssa, Sudamèrica, Xina i EEUU. Convidats per la vídua d’Àstor Piazzolla, Laura Escalada de Piazzolla, l’any 2003 el duo presentà el seu programa «CelloTango» a un concert commemoratiu a Buenos Aires. Per altra banda, després d’un concert a Nova York al 2006 Cello Project van ser convidats espontàniament a actuar al prestigiós club de jazz «Birdland».

Els enregistraments en CD Cello Passion, Cello Tango i Contrapunctango han estat recomanats per prestigioses publicacions com Fono Forum i la Frankfurter Allgemeine Zeitung. Al 2004 publicaren un homenatge a la música cinematogràfica, Cello Cinema, que va ser aclamat per la premsa.

A la tardor de 2009 han publicat el disc Russian Soul, el primer enregistrament a nivell mundial de les obres inspirades en el jazz de Nikolai Kapustin.

Eckart Runge i Jacques Ammon també veuen el seu objectiu artístic en el compromís social i pedagògic. Per això recolzen a organitzacions com Jeunesses Musicales Alemanya, Yehudi Menuhin – Live music now i projectes d’orquestres a Llatinoamèrica mitjançant concerts benèfics i activitats conjuntes.

Web oficial

Cello Project: Eckart Runge i Jacques Ammon

Eckart Runge, violoncel

Com a violoncel·lista i fundador del Quartet Artemis, Eckart Runge està present en els grans podis mundials de Tokyo a Nova York des de fa 15 anys. Els discs del seu quartet, que enregistren en exclusiva amb Virgin-EMI, han estat guardonats amb diversos premis, entre ells l’ECHO Klassik 2006.

Eckart Runge compagina la seva carrera internacional com a membre del quartet i els seus projectes amb Jacques Ammon amb la funció de catedràtic a la Universitat de les Arts de Berlin (UdK) i a la Chapelle Reine Elisabeth a Brusel·les.

Jacques Ammon, piano

Nascut a Santiago de Xile de pares xileno-alemanys, Jacques Ammon es va donar a conèixer gràcies al seu Primer Premi al Concurs Internacional de Piano Claudio Arrau al 1989.

A Alemanya ha ofert actuacions a renombrats centres musicals com el Festival de Música de Rheingau, la Musikhalle d’Hamburg i el Festival de Música de Schleswig-Holstein. Per invitació dels 12 Cel·listes de la Filharmònica de Berlín va fer de consultor artístic d’una producció en CD (EMI) amb música llatinoamericana, que va obtenir una nominació als Premis Grammy.

Un dels principals interessos de Jacques Ammon és la contraposició del repertori classic-romàntic amb el repertori llatinoamericà.

Programa

primera part
Valse sentimentale Piotr Ilyich TCHAIKOVSKY
(1840-1893)
Nearly Waltz op. 98 Nikolai KAPUSTIN
(1937)
Vocalise Sergei RACHMANINOV
(1873-1943)
Elegy op. 96 Nikolai KAPUSTIN
(1937)
Sonata en Do Major, op. 119

Moderato

Sergei PROKOFIEV
(1891-1953)
Sonata per a violoncel i piano núm. 2, op. 84

Allegro non troppo
«Intermezzo» — cómodo
Allegro assai

Nikolai KAPUSTIN
(1937)
segona part
Sonata en Sol menor op. 19

Lento — Allegro moderato
Allegro scherzando
Andante
Allegro mosso

Sergei RACHMANINOV
(1873-1943)
Libertango Ástor PIAZZOLLA
(1921-1992)

Preu de les entrades

PúblicSocis
Numerada2015
Sense numerar1615