Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Obra social “Sa Nostra”
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

CLAUDI ARIMANY, EDUARD SÀNCHEZ, flautes; I MUSICI DI VIVALDI, orq. de cambra

Dissabte 9 de juliol de 2011 a les 21:30

Claustre del Seminari (Carrer del Seminari)

Presentació

Claudi Arimany

CLAUDI ARIMANY, flauta

Claudi Arimany va néixer a Granollers (Barcelona). És considerat un dels solistes catalans de més prestigi amb una important trajectòria de gran projecció internacional. Ha actuat, sempre com a solista, juntament amb artistes de la talla de J.P. Rampal, M. Maisky, M. Nordmann, F. Ayo, N. Zabaleta, V. dels Àngels, C. Orbelian, V. Pikaisen, M. Larrieu, R. Pidoux, J. Suk, A. Nicolet, J. Rolla, J.J. Kantorov, C. Scimone, etc., i convidat per les més importants orquestres com l’English Chamber Orchestra, Berlin Philarmonic Ch. Orchestra, China National Symphony Orchestra, Philarmonia Virtuosi de Nova York, Franz Liszt de Budapest, Israel Sinfonietta, Ensemble Orchestral de París, Solistes de Zagreb, Orq. Bach de Munich, Orchestra Internazionale d’Italia, Moscow Chamber Orchestra, Stuttgarter Kammerorchester, Amadeus Chamber Orchestra, Prague Chamber Orchestra, Berliner Kammerorchester, European Union Chamber Orchestra, I Virtuosi Italiani i la Filharmònica Txeca entre moltes d’altres.

Claudi Arimany ha ofert concerts a tots els països d’Europa, Rússia, Estats Units, Canadà, Mitjà Orient i Japó, actuant als principals auditoris del món tal com la Chicago Simphony Hall, Washington Library of Congres, Carnegie Hall de Nova York, Boston Simphony Hall, Palau de la Música Catalana, Concertgebouw d´Amsterdam, Beethoven House de Bonn, Auditorio Nacional de Madrid, Palais Auersperg de Viena, Beijing Concert Hall de Pekin, Hollywood Bowl de Los Angeles, Txaikowsky de Moscou, Teatro Real de Madrid, Rudolfinum i Smetana Hall de Praga, Gasteig de Munich, Lieder halle de Stuttgart, Théâtre Champs Elysées, Salle Pleyel i Salle Gaveau de París o el Suntory Hall i el Bunka Kay Kan de Tòquio.

És membre del tribunal del «Concours International de Flute J.P. Rampal» que es celebra a París i des de fa molts anys, professor titular de l’Escola Municipal de Música Josep Mª Ruera de Granollers.

Compta amb una àmplia discografia pels segells SONY Classical, NOVALIS, DELOS Int., etc.

Considerat per Jean-Pierre Rampal com un dels més grans flautistes de la seva generació, van ser companys en els escenaris de tot el món, resultant ser l’hereu d’un estil d’interpretar i d’entendre l’art de la música.

Claudi Arimany utilitza en els seus concerts l’emblemàtica flauta d’or W.S. Haynes de J.P. Rampal.

Web oficial


EDUARD SÀNCHEZ, flauta

Eduard Sànchez

Eduard Sánchez es va formar musicalment en el Conservatori Superior de Música de València, posteriorment perfecciona els seus estudis amb Juana Guillem, Willy Freivogel, Jaime Martín, Ricardo Ghiani, Maxence Larrieu i, en especial, amb el solista internacional Claudi Arimany.

La seva activitat concertística l’ha portat a actuar amb instrumentistes internacionals com Claudi Arimany (company habitual en els seus concerts), Alan Branch, Michel Waguemans, Ireneusz Jagla, Georges Kiss, Luigi Puxaddu, Glauco Bertagnin, etc. oferint concerts per Espanya, Portugal, França, Itàlia, Suïssa, Holanda, etc., amb titols com La Flauta Virtuosa: hereus de Jean Pierre Rampal, Els nostres millors virtuosos al servei de la millor música per a dues flautes, Flautes, virtuosisme i Bel Canto, etc., actuant com a solista junt a formacions com la prestigiosa orquestra italiana I Musici di Vivaldi.

Actualment forma duo amb la pianista Carme Vila (professora del Conservatori de Barcelona) i el pianista Ignacio Millán (professor del Conservatori de València). Ha estrenat obres inèdites de diferents compositors. A enregistrat per a Catalunya Ràdio i diferents televisions.

Participa en diversos Cicles Internacionals de gran prestigi arreu d’Europa i en el Cicle de Concerts de Conservatori Superior de Música de Barcelona en diverses formacions. També ha sigut membre del Conjunt Instrumental del Conservatori Superior de Música de València i de l’Orquestra de Cambra d’Alzira, col·laborador de les Orquestres Pablo Sarasate de Pamplona, Orquestra Clàssica de València, Orquestra Acadèmica de València, Orquestra Filharmònica de la Universitat de València i Orquestra Simfònica Ciutat d’Eivissa, entre altres. Eduard Sànchez utilitza en els seus concerts una flauta W.S. Haynes d’or, rèplica exacta de la flauta del mític flautista Jean Pierre Rampal.

Ha sigut professor de l’Acadèmia Coral de València, professor-assistent del Conservatori Professional de Música de Sagunt i actualment és professor del Conservatori Superior de Música de Barcelona i director de l’Orquestra de Flautes.

Web oficial


I MUSICI DI VIVALDI, orquestra de cambra

Glauco Bertagnin, violí — Matteo Marzaro, violí — Pietro Juvarra, violí
Carlo Costalbano, viola — Francesco Ferrarini, violoncel — Llin-Dime Dimovski, contrabaix
Simone Pagani, clavicèmbal

I Musici de Vivaldi

El grup de cambra «I musici di Vivaldi» neix amb la finalitat de consolidar i ampliar els coneixements artístics de diferents artistes italians i al mateix temps oferir-se com a laboratori d’estudi i d’intercanvi creatiu per a la música italiana del barroc, principalment.

Instrumentistes amb experiència contrastada en el camp nacional i internacional, creen un grup amb el qual poden estudiar i aprofundir en el barroc clàssic amb la possibilitat de combinar-se amb varis solistes, convidant a col·laborar amb ells als més prestigiosos intèrprets actuals.

La idea central de les experiències d’aquest grup vindrà amb el projecte «In residence» que en l’estiu de 2004 ha vist la col·laboració d’artistes de fama internacional tals com Maxence Larrieu, Glauco Bertagnin, Franco Maggio Ormezowski, Claudi Arimany, Enrico Bronzi, etc.

Programa

primera part
Simfonia en Sol menor

Allegro
Adagio
Allegro

Francesco GEMINIANI
(1687-1762)
Concert en Do menor per a flauta, cordes i baix continu, RV 509

Allegro ma poco e cantabile
Andante molto
Allegro

Antonio VIVALDI
(1678-1741)
Concert en Sol menor per a dues flautes, corda i baix continu, QV 6:8a

Allegro
Amoroso
Presto

Johann Joachim QUANTZ
(1697-1773)
segona part
Concert in Re menor per a flauta, corda i baix continu, RV 514

Allegro non molto
Adagio
Allegro molto

Antonio VIVALDI
(1678-1741)
Concert de Brandenburg núm. 4 en Sol Major, BWV 1049

Allegro
Andante
Presto

Johann Sebastian BACH
(1685-1750)
Suite per a orquestra «Don Quixote»

(fragment)

Georg Philipp TELEMANN
(1681-1767)
Canon i Giga en Re major per a 3 violins i baix continu Johann PACHELBEL
(1653-1706)
Suite per a orquestra núm. 2 en Si menor, BWV 1067

Badinerie

Johann Sebastian BACH
(1685-1750)

Preu de les entrades

PúblicSocis
Numerada2015
Sense numerar1615