Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Obra social “Sa Nostra”
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

ZORAIDA MARQUÈS, violí; TOLO GENESTAR, clarinet

Dilluns 25 de maig de 2009 a les 20:30

Sala d’actes del Centre Social “Sa Nostra” (Camí de Maó, 9)

CONCERT PÚBLIC I GRATUÏT

Presentació

Un dels objectius de Joventuts Musicals de Ciutadella és col·laborar amb els centres d’ensenyament musical de la nostra ciutat. Zoraida Marquès (violí) i Tolo Genestar (clarinet) són dos joves estudiants de sisè d’Ensenyaments Professionals del Conservatori Professional de Música de Menorca. Avui ens oferiran un concert, les obres del qual formen part del seu programa d’estudis i del currículum pedagògic del centre.

Poder escoltar-los serà un plaer i un reconeixement al seu esforç i a la seva dedicació a la música.


ZORAIDA MARQUÈS, violí

Zoraida Marquès Olives neix a Ciutadella de Menorca l’any 1991 i comença els seus estudis musicals als 3 anys amb la professora Violant Menorca. Als 7 anys entra al Conservatori de música de Menorca en l’especialitat de violí amb la professora Carme Cardona. Al llarg dels cursos ha tingut diferents professors com Ana Belén Sánchez, Miquel Àngel Cueves, Eva Febrer Florit i Salvador Esteve Cortés.

Als 10 anys comença amb l’agrupació musical de Ciutadella amb el professor Joan Mesquida en l’especialitat de clarinet. Als 11 anys passa la prova d’accés al grau mitjà en l’especialitat de violí i als 12 en l’especialitat de clarinet amb el professor Tolo Mercadal.

El setembre de l’any 2006 supera unes proves i passa a formar part de les persones seleccionades de Menorca per a participar en el concurs «Veo-Veo». El març del 2007 participa en el primer encontre orquestral de les Illes Balears a través del Conservatori. El setembre de 2008 es seleccionada per a participar en el concurs «Intercentros» a Palma amb el clarinet.

Ha assistit a classes de violí amb la professora de la Purcell School of London, Carol Slater. A cursos amb Albert Argudo, Hilari Garcia, Francesc Navasquillo, Smerald Spadiu, Vicent Balaguer i José Manuel Álvarez Losada. Amb el clarinet ha assistit a cursos i masterclass amb Carles Riera i Eduard Bernabeu.

Al mateix temps ha participat com a membre del grup filharmònic de l’Ateneu de Maó, la Jove Orquestra de Corda de Menorca i l’orquestra Filharmònica de Menorca amb el violí. Amb el clarinet ha estat membre de la Banda de Música de Ciutadella, la Banda de l’ateneu musical de Ferreries, la Banda de Música des Migjorn Gran i la banda de Música de Maó.

Actualment cursa 2n de batxillerat a l’IES Josep Maria Quadrado i 6è de violí i clarinet al conservatori professional de música de Menorca.


TOLO GENESTAR, clarinet

Tolo Genestar Marquès neix a Ciutadella de Menorca el 6 de febrer de 1991. Als 5 anys comença a adquirir coneixements musicals en mans de Déborah Montserrat i dos anys més tard rep per part de José Genestar les primeres classes de clarinet. Després de dos anys d’iniciació, Tolo entra a l’escola de música de la seva ciutat natal on al llarg de set anys anirà perfeccionant el seu instrument ens mans del clarinetista ciutadellenc Joan Mesquida Faner i més tard amb Manuel Guerra Martínez.

Als 16 anys, entra al Conservatori professional de música de Menorca amb l’objectiu de preparar-se per a estudis superiors. En aquests dos anys ha estat alumne de César Canals i actualment està cursant 6è de grau professional amb Antoni Carrillos.

Al llarg de la seva trajectòria musical, per mitjà de beques de l’escola, ha participat en diferents cursos internacionals entre ells el «Curs internacional de clarinet de Prades» on ha rebut classes magistrals amb clarinetistes de gran renom com Josep Fuster, Eduard Brunner, Philip Cunningham, Michael Russineck, Alan Hacker, Valeria Conti, Queralt Roca, Xavier Castillo, Joan Plaja i Francesc Navarro o el «I curs de dixieland» amb Joan Chamorro i Juli Aimy amb els quals ha rebut classes d’improvització i perfeccionament d’aquest gènere musical.

Pel que fa a la seva activitat musical, Tolo Genestar és membre de la Banda Municipal de Ciutadella des de 2001 on actua com a clarinet solista. També ha col·laborat amb altres agrupacions d’arreu de l’illa com ara la Banda de Música d’es Migjorn Gran, la Banda de Música de Maó i el Grup Filharmònic de l’Ateneu de Maó. Per altra banda, ha participat en diferents grups cambrístics, principalment amb el quartet de clarinets de l’Escola de Música de Ciutadella amb el qual ha fet diverses actuacions interpretant música de diferents gèneres com ara clàssic o jazz.


Acompanyament:

  • Guillem Busquets (professor), piano acompanyant 1a part
  • Antonio Bonete (professor), piano acompanyant 2a part

Programa

primera part
PARTITA per a violí sol, núm. 3 en Mi Major BWV 1006

Bourrée
Gigue

Johann Sebastian BACH
(1685-1750)
SUITE POPULAIRE ESPAGNOLE per a violí i piano

El paño moruno
Nana
Canción
Polo
Asturiana
Jota

Manuel de FALLA
(1876-1946)
MAZURKA «Obertasse» per a violí i piano, Op. 19 Henryk WIENIAWSKI
(1835-1880)
CONCERT per a clarinet núm. 1 Op. 73

Allegro
Andante
Allegro

Carl Maria von WEBER
(1786-1826)
segona part
SONATA per a clarinet núm. 1 en Fa menor, Op. 120

Allegro appassionato
Andante
Allegretto grazioso
Vivace

Johannes BRAHMS
(1833-1897)