Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Obra social Sa Nostra
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

ARTIS ITER, quartet de corda

Dilluns 6 d'abril de 2009 a les 20:30

Sala d'actes del Centre Social “Sa Nostra” (Camí de Maó, 9)

CONCERT PÚBLIC I GRATUÏT

Presentació

Artis Iter

Carlos Graullera, violí
Mireia Pérez, violí
Mª del Mar Aranda, viola
Cristina López, violoncel

Els integrants d’aquest jove quartet es troben per tocar junts per primera vegada a un curs de perfeccionament en 2006. Des d’aleshores, han ofert diversos concerts per la Comunitat Valenciana.

Han obtingut diversos premis com ara el del VI Concurs Nacional de Música de Cambra «Francisco Salzillo» (Alcantarilla, Murcia, 2007), del Concurs Nacional «Acordes Caja Madrid 2007» i, més recentment, del Concurs Permanent de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals d’Espanya (2007). També han estat finalistas del Concurs de Música de Cambra «Ciutat de Vinaròs» (2007).

Com a quartet de corda, Artis Iter ha treballat amb Jesé Levine, Santiago Juan, Michael Thomas i Manuel Guillén. Actualment realitza estudis amb la violinista Lelia Iancovici, professora de l’Orquestra de la Generalitat Valenciana i de l’Orquestra de les Arts.


CARLOS GRAULLERA, violí

Carlos Graullera (Ontinyent, 1991) estudia grau elemental amb Alejandro Abad i actualment estudia 6è curs de grau mig al Conservatori Professional de la seva ciutat natal amb Noelia Ferrando. És alumne a més de Vicente Balaguer.

Ha realizat cursos de perfeccionament amb Anabel Garcia i Enrique Palomares. És concertino de l’Orquestra Atrium «Tot per la música» i membre de l’Orquestra Simfònica de la Societat Instructiva Musical de Cullera. Ha estat a més concertino de la Simfònica «La Valldigna» de Tavernes de Valldigna i col·labora asíduament amb d’altres orquestres.


MIREIA PÉREZ, violí

Mireia Pérez (Mislata, 1989) estudia violí amb Concha Morató i posteriorment ingressa al Conservatori Professional de Música de València amb Eduardo Arnau. Estudia grau mig amb Gumersinda Campos fins que es trasllada al Conservatori Superior amb Cecilia García.

Ha participat a cursos de perfeccionament amb Vicente Antón i Joaquín Palomares, entre d’altres. Actualment estudia al Conservatori Superior «Joaquín Rodrigo» de València amb Vicente Balaguer.


Mª DEL MAR ARANDA, viola

Mª del Mar Aranda (València, 1988) cursa estudis musicals a Godella i en 2002 ingressa al Conservatori «José Iturbi» amb David Fons.

Col·labora amb diverses orquestres i ha actuat en diferents ciutats espanyoles. En 2005 assisteix al Seminari Internacional de Música amb Jesse Levine, Santiago Juan i Michael Thomas. Actualment és primer viola de l’Orquestra del Conservatori Professional José Iturbi de València.


CRISTINA LÓPEZ, violoncel

Cristina López (Quart de Poblet, 1989) estudia amb Marián Toboso i posteriorment ingressa al Conservatori Professional de Música de València amb Mª José Palomares i Mª Rosa Vidal.

Ha realizat cursos de perfeccionament amb Pilar Mendoza i Francisco Pastor i masterclass amb Rostropovitch. Actualment és membre de la Jove Orquestra del seu poble natal i de la Banda Simfònica «L’Amistat» a més d’haver participat amb d’altres orquestres. Estudia al Conservatori Superior «Joaquín Rodrigo» de València amb Maite García i assisteix regularment a classes de perfeccionament amb Maria de Macedo.

Programa

primera part
QUARTET en La menor, Op. 13 (1827)

Adagio — Allegro
Adagio non lento
Intermezzo
Presto, Presto

Felix MENDELSSOHN
(1809-1847)
CAPRICI en Mi menor, Op. 81 nº 3 (1843)

Andante con moto / allegro fugato, assai vivace

Felix MENDELSSOHN
(1809-1847)
segona part
QUARTET «Vistes al mar. Evocacions poètiques» (1921)

Allegro con brio
Lento
Molto vivace

Eduard TOLDRÀ
(1895-1962)
LA ORACIÓN DEL TORERO Op. 34 (1925) Joaquín TURINA
(1882-1949)