Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Obra social Sa Nostra
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

ALMA OLITE, violí; GIORGIOS FRAGKOS, piano

Dilluns 16 de març de 2009 a les 20:30

Sala d'actes del Centre Social “Sa Nostra” (Camí de Maó, 9)

CONCERT PÚBLIC I GRATUÏT

Presentació

ALMA OLITE, violí

Alma Olite

Alma Olite Gorraiz neix en 1987 i inicia els estudis musicals als quatre anys. En 1994 ingressa al Conservatori Professional de Saragossa amb Mª Luisa Serrano i posteriorment completa els seus estudis amb Valei Gazarian.

Des de 2005 és alumna de l’Escola Superior de Música Reina Sofia a la càtedra de violín Fundación Telefónica amb Zakhar Bron i Yuri Volguin com a professor assistent.

Ha obtingut una beca de la Fundació Albéniz i l’AIE. I actualment té una beca del Govern d’Aragó a la Residència d’Estudiants de Madrid. Com a alumna d’aquesta escola és membre de l’Orquestra Freixenet, dirigida per Antoni Ros Marbá, Péter Csaba, Stefan Lano i Jesús López Cobos. Ha rebut classes magistrals de Silvia Marcovici, Gyorgy Pauk, Kolja Blacher, Walter Levin, Menahen Pressler, Mauricio Fuchs i Ana Chumachenco. Així mateix, és primer violí de les formacions cambrístiques Quartet i Quintet Albéniz de Prosegur, dirigides per Alasdair Tait i Márta Gulyás.

Ha obtingut premis entre els quals destaquen: Premi Infantil Concurs Serafín Argaiz (1995); Premi Revelació (1997) i Premi AIE (1998) del Concurs Veo-Veo de TVE; Primer Premi al V Certamen Vila de Salou (2000); Primer Premi del Concurs Teodoro Ballo de Saragossa (2001); Tercer Premi del Concurs Internacional Ciudad de Llanes (2004); Semifinalista al Torneig Internacional de Música de Cambra a França amb K. Gazarian (2004); i guardonada amb la Medalla de Bronze al X Concurs Internacional Wieniawski-Lipinski (Lublin, Polònia, 2006). En 2008 obté el Segon Premi al Concurs Permanent de Joventuts Musicals celebrat a Menorca.

Ha ofert nombrosos recitals des dels 8 anys a Saragossa, a Pamplona, a Santander i a Portugal i a Alemanya.


GIORGIOS FRAGKOS, piano

Giorgios Fragkos (Atenes, 1984) inicia els estudis de piano de ben petit i els finalitza amb distincions honorífiques. Paral·lelament ha realitzat estudis a l’escola politècnica d’Atenes.

Posteriorment, ve a Espanya per a estudiar amb Claudio Martínez Mehner. Des de 2008-2009 estudia a l’Institut Internacional de Música de Cambra de Madrid amb Ralf Gothoni, Eldar Nebolsin, Menahem Pressler i Bruno Canino, gràcies a una beca de la Fundació Albeniz.

Ha assistit, a més, a classes magistrals de Maria Joao Pires, Dmitri Bashkirov i Yonty Solomon.

Ha ofert concerts en formació de música de cambra i com a solista a Atenes, Madrid, Salamanca i Lleó.

Programa

primera part
SONATA per a violí i piano nº 1 en Fa menor, Op. 80

Andante assai
Allegro brusco
Andante
Allegrissimo

Sergei PROKOFIEV
(1891-1953)
segona part
SONATA per a violí en La menor, Op. 27 núm. 2 «Thibaud»

Obsession - Prelude: poco vivace
Malinconia - Poco lento
Danse des ombres - Sarabande
Les Furies - Allegro furioso

Eugène YSAŸE
(1858-1931)
MEDITACIÓ per a violí i piano, Op. 42 núm. 1 Piotr Ilyich TCHAIKOVSKY
(1840-1893)
TZIGANE - Rapsodia de concert per a violí i piano Maurice RAVEL
(1875-1937)