Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Obra social Sa Nostra
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

ARANTZA AGUIRRE, acordió

Dilluns 15 de desembre de 2008 a les 20:45

Sala d'actes del Centre Social “Sa Nostra” (Camí de Maó, 9)

CONCERT PÚBLIC I GRATUÏT

Presentació

Arantza Aguirre

Arantza Aguirre (Luyando, 1982) incia es seus estudis d'acordió al Conservatori Municipal d'Amurrio. Un cop finalitzat el Grau Mig al Conservatori de Bilbao amb José Antonio Hontoria ingressa al Centre Superior de Música del País Basc Musikene on realitza estudis de pedagogia amb Iñaki Alberdi i Miren Iñarga. Actualment, cursa estudis de màster a la Sibelius Academy d'Helsinki amb Matti Rantanen.

Ha rebut consells d'acordionistes de renom i ha participat en masterclass a càrrec de Stefan Hussong, Owen Murray, Minny Dekkers i Vojin Vasovic, entre d'altres.

Ente els premis obtinguts destaquen el primer premi del Concurs Permanent de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals d'Espanya, el primer premi del Certamen Guiposcuà d'acordió i el tercer premi en el Concurs Internacional Arrasate Hiria.

Ofereix recitals en el marc de cicles organitzats per l'Orquestra Simfònica d'Euskadi, la Quincena Musical de San Sebastián, Joventuts Musicals, Clásicos en Ruta de la AIE en diversos punts de la geografia espanyola, així com a Finlàndia i Alemanya.

Ha col·laborat amb l'Orquestra Simfònica de Tenerife i amb la Real Filharmonia de Galícia, sota la direcció de Manel Valdivieso i amb l'ensemble contemporani de Musikene sota la dirección de Ramón Lazkano.

Paral·lelament, forma duo amb la clarinetista Ana León amb qui obté el Primer Premi del Concurs de Cambra «Pòdiums» de Sant Joan de Vilatorrada.

Programa

primera part
DANSA ORIENTAL Enrique GRANADOS
(1867-1916)
PARTITA en Do menor BWV 826

Sinfonia
Allemande
Courante
Sarabande
Rondeaux
Capriccio

Johann Sebastian BACH
(1685-1750)
segona part
CANÇÓ DE TARDOR Piotr Ilyich TCHAIKOVSKY
(1840-1893)
SONATA Nº 2 «Ocells negres» Kalevi AHO
(1949)
INTRODUCCIÓ i TARANTELA Pablo SARASATE
(1844-1908)