Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Obra social Sa Nostra
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

JOSETXU OBREGÓN, violoncel; TAMAR LALO, flauta de bec

Dilluns 7 d'abril de 2008 a les 20:45

Sala d'actes del Centre Social “Sa Nostra” (Camí de Maó, 9)

CONCERT PÚBLIC I GRATUÏT

Presentació

JOSETXU OBREGÓN, violoncel

Josetxu Obregón i Tamar Lalo

Amb una brillant trajectòria com a violoncel·lista i nomenat professor per oposicions del Reial Conservatori Superior de Madrid ha estat guardonat amb més de onze premis en concursos nacionals i internacionals. Josetxu Obregón està especialitzat en el camp de la interpretació històrica del violoncel. Nascut a Bilbao, ha cursat estudis superiors i de post-grau en violoncel, música de cambra i direcció d'orquestra amb les més brillants qualificacions a Espanya, Alemanya i Holanda on estudia violoncel barroc en el Koninjilijk Conservatorium de la Haya i es manté en permanent contacte amb Anner Bijlsma.

Desenvolupa una constant activitat concertística, oferint constants recitals en més de onze països europeus, Estats Units i Mèxic, i actuant com a solista al front de diverses orquestres a Espanya, Portugal, Holanda, Reina Unit i Alemanya. Ha format part de les més importants formacions europees, com són la Royal Concertgebouw Orchestra i la Rotterdam Philarmonic Orkest entre d'altres, y en el món de la interpretació històrica ha sigut violoncel solista de EUBO - Orquestra Barroca de la Unió Europea, l'Arpeggiata (Àustria-França), la Orchestra of the Age of Enlight (Anglaterra), compartint escenari amb Cristina Pluhar, Lars Ulrich Mortensen, Maggie Faultless, Fabio Bonizzoni, etc.

Recentment ha gravat en CD el triple concert de Beethoven per el segell espanyol Piccolo, ha estat primer violoncel convidat del grup Suggia Ensemble per la gravació d'un doble CD damunt Oreste Camarca i a més a més ha realitzat gravacions per la discogràfica espezialitzada en música antiga Obsidian (Anglaterra) y per Verso, RTVE i Antena3 a Espanya; NPS Radio 3 a Holanda i la Televisió de Macedònia. Ha estat convidat personalment per Anner Bijlsma a participar com intèrpret en un documental holandès damunt Luigi Boccherini i Anner Bijslma titulat «The Secret of Boccherini» filmat a Arenas de San Pedro (Espanya) on el compositor va viure els darrers anys.


TAMAR LALO, flauta de bec

Nascuda a Israel, inicia el seus estudis de flauta als set anys. El 2002 es gradua en el Thelma-Yellin High School of Arts amb honors i el 2006 acaba els seus estudis de Bachelor in Music a la Jerusalem Academy of Music and Dance on havia estudiat amb Michael Meltzer i Drora Bruq.

Guanyadora de la Jerusalem Academy Concerto Competition l'any 2004, actua com a solista amb l'oquestra de l'Academia baix la direcció de Martien Van Woerkum (Països Baixos).

Ha participat com a solista amb altres orquestres de prestigi internacional com la Israel Philarmonic Orchestra, dirigida per el mestre Zubin Mehta i la Thelma Yellin Symphony Orchestra dirigida per Menahem Nevenhoiz. Amb diversos grups de cambra com el Duo Inversus, Ariel Recorders i Meltzer Consort, ha participat a festivals de Israel i Europa: el Fringe del Oude Muziek de Utrecht, el Kol HaMusica en Kfar Blum i el Renaissance Music Festival de Yechiam.

Ha participat en master clases amb músics com Marion Verbruggen, Han Tol, Philip Thorby, Dan Laurin, etc. Completa els seus estudis de Faluta de Bec com alumna de Peter van Heyghen en el Koninklijk Conservatorium de La Haya (Països Baixos).

Programa

primera part
SONATA per a flauta i continu en la major Francesco MANCINI
(1672-1737)
RICERCARE 5 per a violoncel sol Domenico GABRIELLI
(1651-1690)
VARIACIONS sobre un tema de Dafne Jacob van EYCK
(1590-1657)
segona part
SUITE per a violoncel sol Johann Sebastian BACH
(1685-1750)
SONATA per a flauta i continu Jacques PAISIBLE
(1656-1721)
FANTASIA per a flauta Georg Philipp TELEMANN
(1681-1767)
SUITE V per a flauta i continu François-André PHILIDOR
(1726-1795)