Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Obra social Sa Nostra
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

LORENA MEDINA, mezzo-soprano; JOANA MARTÍN, piano

Dilluns 11 d'abril de 2005 a les 20:45

Sala d'actes del Centre Social “Sa Nostra” (Camí de Maó, 9)

CONCERT PÚBLIC I GRATUÏT

Presentació

LORENA MEDINA, mezzo-soprano

Joana Martín (esquerra) i Lorena Medina (dreta)

Lorena Medina Benejam estudia música des dels 6 anys i començà a Menorca amb la professora Martina Garriga. Ha cursat fins a 5è de grau mitjà al Conservatori Professional de Música i Dansa de Palma de Mallorca amb Antoni Aragón com a professor i actualment estudia 1r de grau superior de cant al Conservatori del Liceu de Barcelona amb el professor Eduard Jiménez. Combina els seus estudis musicals amb el seu 5è any de Filosofia i Lletres a la Universitat de Barcelona. Ha realitzat cursets amb Silvia Corbacho, Nancy Argenta, Simón Orfila, Joan Pons, etc.

El seu debut professional va ser l'any 2002 a la sarsuela menorquina «Foc i Fum» a Ciutadella de Menorca en el paper de Francisca. El 2 d'abril del 2004 va cantar a l'òpera «El castell d'iràs i no tornaràs» de Jaume Mas Porcel juntament amb els cantants Itxaro Mentxaka, José M. Zapata... Hi ha que destacar també la seva participació, l'octubre del 2004, a l'òpera Lucia di Lammermoor en el paper d'Alisa i amb els cantants Simón Orfila, Mariola Cantarero i Jorge de León, entre d'altres. Ha cantat varis recitals a diferents llocs i ha participat en diversos tallers d'òpera al Conservatori de Palma interpretant papers en les òperes La Sinta Semplize, King Arthur, La Flauta Màgica.


JOANA MARTÍN, piano

Joana Martín Sureda (Ciutadella, 1982) inicia els seus estudis musicals a la mateixa ciutat a l'edat de 6 anys amb la professora Andrea Mesquida i als 9 anys es canvia a l'escola de música Joves Intèrprets amb Déborah Montserrat. Durant vuit anys assistirà a classes en aquesta escola fent els exàmens al Conservatori Professional de Música de Menorca a Maó com alumne lliure. Als 13 anys obté el Grau Elemental de Piano. Als 17 anys assisteix al Conservatori com alumne oficial. Un any després inicia els estudis de la llicenciatura de farmàcia a la Universitat de Barcelona pel que s'incorpora al Conservatori Superior del Liceu com a deixeble de la professora Maria Antònia Casas. Aquest mateix any obté el Grau Professional. A partir d'aquest any, realitza les assignatures troncals com oficial al Conservatori del Liceu i paral·lelament assisteix a classes particulars amb la citada professora. Posteriorment obté el Grau Superior en l'especialitat de piano.

Des dels 16 anys i durant els estius ha estat professora de piano i llenguatge musical de tots els nivells a nens i adults. Ha participat en diversos concerts com a solista i com acompanyant de la mezzo-soprano Lorena Medina.

Actualment està cursant l'últim any de la llicenciatura de farmàcia i un curs de post-grau amb la mencionada professora.

Programa

primera part
LIEDER EINES FAHRENDEN GESELLEN

Wenn mein Schatz Hochzeit macht
Ging heut morgen übers Feld
hab’ ein glühend Messer
Die zwei blauen Augen von meinem Schatz

Gustav MAHLER
(1860-1911)
TANGO DE LA MENEGILDA

de La Gran Vía

Federico CHUECA
(1846-1908)
EL ZAPATEADO

de La tempranica

Gerónimo GIMÉNEZ
(1854-1923)
segona part
DEL CABELLO MÁS SUTIL Fernando OBRADORS
(1897-1945)
CANCIÓN DE CUNA PARA DORMIR A UN NEGRITO Xavier MONTSALVATGE
(1912-2002)
NOCTURN

piano sol

Miquel CAPLLONCH
(1861-1935)
CHE FARÓ SENZA EURIDICE

de l'òpera «Orfeo i Euridice»

Christoph W. Von GLUCK
(1714-1787)
VOI CHE SAPETE

de l'òpera «Les noces de Fígaro»

Wolfgang Amadeus MOZART
(1756-1791)
SINYOR IL CIEL VIDIA

de l'òpera «La lettera anonima»

Gaetano DONIZETTI
(1797-1848)
SE ROMEO TUCCIDI SE UN FIGLIO

de l'òpera «Capuleti e Montechi»

Vincenzo BELLINI
(1801-1835)
HABANERA

de l'òpera «Carmen»

Georges BIZET
(1838-1875)