Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Obra social Sa Nostra
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

MARIBEL TORTOSA, viola; FRANCISCO HERNÁNDEZ, piano

Dilluns 1 de març de 2004 a les 20:45

Sala d'actes del Centre Social “Sa Nostra” (Camí de Maó, 9)

CONCERT PÚBLIC I GRATUÏT

Presentació

MARIBEL TORTOSA PONS, viola

Maribel Tortosa (Maó) inicià els estudis al Conservatori de Menorca amb E. Guasteví. L'any 1980 s'incorpora a la Joven Orquesta de Cámara de España (JOCE) amb la professora Isabel Vila. El 1982 és becada per l'orquestra "Ciudad de Valladolid" per treballar amb el solista Teo W. Ellegiers. Amb Edmon Colomer entra com a component de la JONDE. L'any 1986 és becada per la fundació del Banco Exterior per formar part del "Sexteto de cuerda del Banco Exterior" sota la tutela de la professora Brunilda Gianneo. La Fundació Isaac Albéniz li dona una beca per la "Escuela Superior Reina Sofia" amb el professor D. Benjamini (91-92 i 92-93), essent radiada per RNE la seva actuació a final de curs. L'any 1993 ingressa com alumna oficial al conservatori «Padre Antonio Soler» a San Lorenzo del Escorial amb el professor Tuan Dominh amb que finalitza els estudis superiors amb les màximes qualificacions.

Ha realitzat diversos cursos de perfeccionament amb Humberto Orán, E. Schiffer, Enrique de Santiago, Ana Baget, Sheila Nelson i Paul Newbaer.

A més ha estat membre de l'Orquestra de Cambra del Palau de la Música" amb Gonçal Comella, professora de violí i de viola en el Conservatori professional de Cuenca, entrant l'any 1991 per oposició al Cuerpo de Profesores de Música y Artes Escénicas, convocat pel Ministeri d'Educació i Ciència, amb destí definitiu en el Conservatori Professional de Música de Majadahonda.


FRANCISCO HERNÁNDEZ ALAMA, piano

Nascut a Las Palmas. Comença els seus estudis a Las Palmas de Gran Canaria amb Juan Antúnez. Es trasllada a Madrid on estudia amb Guillermo González al Conservatorio Superior de Música de Madrid i finalitza els estudis amb Ramon Coll al Conservatori del Liceu.

Ha estat finalista del premi Pedro Espinosa i tercer premi del concurs d'estudiants de la Universitat Autónoma de Madrid. Ha prodigat diverses actuacions tant com a solista com en música de cambra, havent estat seleccionat per a representar Espanya en els Ciclos de Conciertos para Jóvenes Intérpretes de la Comunidad Europea a Luxemburg i també en els cicles de la Universidad Complutense de Madrid. Actualment forma duo amb Maribel Tortosa, amb qui ha donat diversos concerts per Madrid. Ha enregistrat com a solista i en cambra per al programa Jóvenes Talentos de R.N.E.

Actualment és pianista acompanyant del conservatori de Majadahonda.

Programa

primera part
SONATA número 4 en Do menor

Siciliana
Allegro
Adagio
Allegro

Johann Sebastian BACH
(1685-1750)
SONATA número 2 en Mi b Major

Allegro amabile
Apasionato ma non troppo allegro
Andante con moto
Allegro

Johannes BRAHMS
(1833-1897)
segona part
SONATA número 4 Op.11

Fantasia
Tema amb variacions
Finale

Paul HINDEMITH
(1895-1963)