Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Obra social Sa Nostra
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

GUILLERMO SALCEDO, fagot; TITO GARCÍA, piano

Dilluns 15 de desembre de 2003 a les 20:45

Sala d'actes del Centre Social “Sa Nostra” (Camí de Maó, 9)

CONCERT PÚBLIC I GRATUÏT

Presentació

GUILLERMO SALCEDO, fagot

Guillermo Salcedo

Guillermo Salcedo (Pamplona, 1980) inicia els seus estudis musicals a la seva ciutat natal als 8 anys i perfecciona les classes de fagot a la Hochschule für Musik Hanns Eisler de Berlín amb Klaus Thunemann i, posteriorment, al conservatori Richard Strauss de Munich amb Marco Postinghel. Recentment, ha obtingut una plaça d'academicista a l'Orquestra Filharmónica de Berlín.

Des de 1996, ha format par de la JONDE, de la Jove Orquestra de la Comunitat Europea (EUYO) i de la Jove Orquestra Gustav Mahler, on ha treballat amb directors de la talla de Claudio Abbado, Bernard Haitink, Carlo Maria Giulini o Pierre Boulez, entre d'altres.

Durant el 1999-2000 ocupa la plaça com a primer fagot a la Real Orquestra Simfònica de Sevilla, tot compaginant els seus estudis a Berlín i el 2001-2002 a la Simfònica de Galícia.

Debuta com a concertista als 16 anys, acompanyat pel conjunt Vaghi Concenti a Pamplona; el 2001 i 2002 actua com a solista amb l'Orquestra Pablo Sarasate de Pamplona i el 2003 actua a Neuss (Alemanya) acompanyat per la Sinfonietta Köln.

Com a membre de diferents grups de cambra ha obtingut diferents guardons: juntament amb el quintet de vent Miró Ensemble, guanya el Primer Premi i el Premi del públic del Internationaler Musikwettbewerb de la ADR de Munich (2001); figura en la Preisträger de la següent edició del concurs en l'especialitat de fagot, obtenint la Jahresstipendien der Theodor-Rogler-Stiftung. El 2003 és guardonat amb el Primer Premi del Concurs Permanent de Joves Intèrprets de JJMM Espanya.

Actualment, imparteix classes de fagot al Conservatorio Superior de Música de Salamanca.


TITO GARCÍA, piano

Tito García (Salamanca, 1974) obté el Grau Superior de Piano al Conservatori de Màlaga i amplia els seus estudis amb Ramon Coll a Madrid. A més, estudia interpretació amb Emile Naoumoff i Oleg Marshev. El 1995 és becat per la Fundació Alexander von Humboldt i es trasllada a Alemanya per estudiar amb Kurt Seibert. Amplia estudis amb Bo Nilson i Setsuko Iwasaki. Estudia música de cambra amb el quintet de vent de la Filharmònica de Berlin i realitza el doctorat i màster en gestió musical per la Universitat de Madrid.

Forma duo habitual com a pianista de cambra a la Werder Trompet Akademie i és el coordinador dels recitals musicals i poètics Klare Konturen a l'Insitut Cervantes. Va tenir un gran èxit en la seva presentació al Festival de Bayreuth (Alemanya), al Festival de Música Iberoamericana de Bremen i a la societat polonesa-alemanya al 150 aniversari de Chopin, així com en els recitals oferts a Argentina el 2002. Aquest mateix any funda el Factum Trio juntament amb Pedro P. Espada (trompa) i Ricardo Gassent (oboè).

Ha enregistrat per a diferents cadenes de ràdio i televisió alemanyes (Bayerisches Rundfunk), pel segell Caligrama i per a TVE.

Actualment, és professor de piano i música de cambra a la Universistat Pontifica de Comillas.

Programa

primera part
FANTASIESTÜCKE Op. 73, per a clarinet i piano (arr. per a fagot)

Zart und mit Ausdruck
Lebhaft, leicht
Rasch, mit Feuer

Robert SCHUMANN
(1810-1856)
RAPSODIA HUNGARA nº 5 «Heroica elegiaca» Franz LISZT
(1811-1886)
ADAGIO i ALLEGRO en La b Major per a trompa i piano (arr. per a fagot)

Adagio. Langsam, mit innigem Ausdruck
Allegro. Rasch und feurig-Etwas ruhigert

Robert SCHUMANN
(1810-1856)
segona part
SONATA nº 1 en Si b Major per a violoncel i piano, Op.45 (arr. per a fagot)

Allegro vivace
Andante
Allegro assai

Felix MENDELSSOHN
(1809-1847)