Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

Vampyr

PosterPaís:Alemanya, França (1932)
Durada:70 minuts
Direcció:Carl Theodor Dreyer
Guió:Sheridan Le Fanu, Carl Theodor Dreyer
Música original:Alan Florit
Fotografia:Rudolph Maté
Intèrprets:Julian West, Maurice Schutz, Rena Mandel, Sybille Schmitz, Jan Hieronimko, Henriette Gérard, Albert Bras, etc.
Projeccions:Dimecres 2 de març de 2016 a les 20:30
Dijous 3 de març de 2016 a les 20:30
Cinemes Canal Salat

Ressenya

Carl Theodor Dreyer (1889-1968) fou un dels més importants directors de cinema europeu. La seva obra Vampyr fou poc apreciada al seu moment i redescoberta posteriorment. Aquesta film de terror de 1932 ens enlluerna sobretot pel punt de vista visual de contrastos de llums i ombres pròpies de l’expressionisme alemany i amb una il·luminació pròpia de l’impressionisme pictòric francès.

Velomar Records ens presenta el darrer treball d’Alan Florit (Ciutadella, 1979), alter ego de Snowman’s Lost His Head, qui ens delectarà amb la seva particular Banda Sonora interpretada en directe a la sala.


Un jove viatger, Allan Grey, s’allotja en un estrany castell on l’atmosfera densa i enrarida recorda la dels malsons. El jove comença a tenir esgarrifoses visions, de les quals la més terrible és el descobriment d’una dona inconscient que ha estat atacada per un vampir en forma de bruixa.