Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

TERESINA JORDÀ, piano

Dilluns 11 de juliol de 2016 a les 21:30

Claustre del Seminari (Carrer del Seminari)

Presentació

Teresina Jordà

Concertista de piano, compositora, pedagoga i musicòloga catalana mundialment reconeguda. Artista creativa, plural i polifacètica. Més de dos mil concerts en els principals auditoris internacionals. Valorada en tots els continents. Actuacions en més de cent països, en piano recital, a duo de pianos amb Pepita Cervera, la seva mare i mestra, i com a solista de les principals orquestres europees, dels Estats Units i Llatinoamèrica. Ha donat Màsters classes a les principals universitats europees i americanes. Ha clausurat amb un solemne Concert a càrrec seu el any acadèmic en la universitat de Yale, EUA.

Compositora amb més de cent cinquanta obres estrenades i editades en CD. Musicòloga amb investigacions sobre la Música de tecla del segle XVIII i sobre l’Occitània, treballs reconeguts i premiats per l’INAEM. Ha interpretat l’obra completa d’Enric Granados en concerts monogràfics per tot Europa, rebent de la filla del compositor, Natalia Granados de Carreras, diversos manuscrits inèdits. Amplíssima i reconeguda discografia. Autora del llibre Pepita Cervera. Anècdotes i vivències (Editorial Milenio) i L’espiral de la vida, així com una àmplia obra gràfica.

Amb la seva mare i mestra, la insigne pianista Pepita Cervera, ha creat la seva Escola Internacional de Postgrau a Catalunya i Madrid, on s’han format primeres figures en concertisme, pedagogia, musicologia, direcció coral i direcció orquestral. Ha produït amb Pablo Rueda, concertista amb el qual ha compartit nombroses gires de concerts per Europa, la discografia Quimera azul, paraules sonores en el record, dedicada a Pepita Cervera i Concha Rueda; la segona edició ha estat copatrocinada, juntament amb la Diputació de Lleida, per Els Armats de Lleida.

Programa

primera part
5 sonàtes inèdites de la «Música de tecla de la catedral de Albarracín» s.XVIII
Dolora en la menor (inèdit) Enrique GRANADOS
(1867-1916)
Evocació a Enric Granados Teresina JORDÀ
(1960)
segona part
Júbilo David JORDÀ
(1992)
El mar "
Forjant esperances "
Suite Quimera blava Teresina JORDÀ
(1960)
Suite Joies de la poesia "

Preu de les entrades

PúblicSocis
Numerada2012
Sense numerar1612