Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

GERSHWIN SIMFÒNIC amb MARCO MEZQUIDA

Dilluns 25 d’agost de 2014 a les 21:30

Església del Socors (Carrer del Seminari)

Presentació

L’Orquestra de Cambra del Penedès us convida a un viatge al món del jazz simfònic de la mà de dues de les grans figures emergents del panorama jazzistic actual: el pianista Marco Mezquida i la cantant Celeste Alías.

Amb ells recorrerem algunes de les cançons més emblemàtiques i genials de George Gershwin. I serà justament Gershwin el gran protagonista d’aquest concert diferent i ple de swing. Tindrem l’ocasió de gaudir de dues de les seves obres simfòniques més populars i celebrades: la Rhapsody in Blue amb Mezquida de solista i Un Americà a París, suite simfònica que va inspirar la banda sonora de la famosa película homònima.

Un concert que s’inicia amb l’estrena d’una nova peça del compositor Tomàs Peire, que és tambè l’autor de totes les adaptacions de Gershwin d’aquest concert.

Que gaudiu d’aquest apassionant viatge al mòn del jazz!


MARCO MEZQUIDA, piano

Marco Mezquida és un dels més destacats músics de jazz del panorama actual. Als seus 25 anys Mezquida ha estat premiat músic de l’any en dues ocasions consecutives el 2011 i 2012 per l’Associació de Músics de Jazz i Moderna de Catalunya per la seva intensa i versàtil activitat concertística en el panorama del jazz català.

Va obtenir la llicenciatura de piano jazz el 2009 a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), on va estudiar jazz, improvisació, música clàssica i contemporània amb Albert Bover, Lluís Vidal, Agustí Fernández, Ramon Coll i Juan de la Rubia.

Ha gravat 22 discos: 4 discos com líder o colíder (2 d’ells de composicions pròpies) i 17 com a sideman. Ha actuat en més de 20 països en 4 continents sent membre d’alguns dels grups més actius i influents de l’escena nacional.

Ha guanyat diversos concursos de jazz; amb el seu trio My Friend Marcko (Concurs de jazz de Palma 2009) i Nuno Campos trio (concurs Barcelona-Montjuïc 2008), i també concursos de música de cambra i de composició i arranjaments a nivell insular i balear entre el 2003 i 2006. El 2011 va ser el pianista encarregat d’inaugurar el Festival de Jazz de Vic amb el tradicional concert del «Pianíssim 2011», amb una obra pròpia per a piano sol titulada Oroborus.

Ha tocat en diversos Festivals Internacionals de Jazz arreu del món: Vitòria, Vienne, Vilnius, Londres, Cannes, Brussel·les, Dusseldorf, Barcelona, Reus, Menorca, Terrassa, Madrid, Grenoble, Kanazawa (Japó), Jazz au Chellah (Marroc), Orleans, Vic, Granollers, Xàbia, Jarasum (Corea del Sud), San Javier a Múrcia... Ha actuat en clubs emblemàtics com l’A Trane de Berlín, Unterfarht de Munich, Bimhuis d’Amsterdam, Porgy and Bess de Viena, JKF de Sant Petersburg, el Blue Train d’Osaka i és un habitual del Jamboree de Barcelona, on hi haurà realitzat ja més de 40 concerts dobles.

Ha gravat diversos programes de música per a la televisió catalana (2 programes de Jazz a l’estudi a TV3 i A prop a Canal 33) i per a la televisió coreana. Ha realitzat col·laboracions amb l’Institut del Teatre el 2007 i diverses gires del Circuït Ressons i Ciclo 1906 per territori espanyol.

Web oficial

Marco Mezquida i Celeste Alías

CELESTE ALÍAS, veu

De formació musical clàssica, Celeste Alías aviat investiga els camins del jazz, la cançó i la improvisació en la seva carrera vocal. El 2004 inicia la seva carrera acadèmica a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) en l’especialitat de Cant jazz. Rep classes de veu i interpretació amb Carme Canela i Ana Finger, i pren contacte amb els músics i professionals Lluís Vidal, Dani Pérez, Joan Monné, Manel Camp, Agustí Fernández i Francesc Capella, entre d’altres. El curs 2006-07 es trasllada a Amsterdam on estudia jazz vocal i improvisació al Conservatori Superior de la ciutat. A nivell internacional ha aprofundit en la seva recerca amb els grans Michael Kanan, Peter Bernstein, Luciana Sousa, Ben Street i Jorge Rossy.

La seva curiositat i interès en la recerca musical la porta a formar part com a solista en diferents formacions i diversos projectes musicals: Celeste - Mezquida Duo, amb el pianista Marco Mezquida, Menció especial en el Concurs de Jazz de Barcelona 2010 i amb qui acaba d’editar el CD Two Lonely People (2011); Black in Blue, duo amb el guitarrista Santi Careta; L’Atzur Quartet, amb Ramon Prats, Marco Mezquida i Marko Lohikari; Miscelània num. 3 amb en Marco Mezquida i Pablo Selnik; Alías-Llombart-Foster, amb el guitarrista Jaume Llombart i DeeJay Foster al contrabaix. I també Celeste Alías, La Veu de la Guitarra, amb el qual 2010 va editar el Cd duent a terme una intensa activitat concertística participant en la gira de Ressons i en festivals de jazz. També és solista en la formació internacional Kestutis Vaiginis quintet.

A més a més, participa i col·labora en l’actualitat amb les formacions i músics: col·lectiu 23, Grup vocal Mondo Aereo, Gonzalo del Val trio, Camerata Bacassis, Orquestra ALO, David Mengual, Roger Mas, Angelo Conto, Dani Comas, Juan Pablo Balcázar, Joe Smith, Daniel de Moraes, Aleix de Gispert...


MARIUS McGUINNESS, director

Marius McGuinness va completar els seus estudis superiors de direcció d’orquesta el 2011 a l’ESMUC amb el mestratge de Lutz Köhler. Ha assistit a masterclasses amb David Zinman i la Tonhalle Orchester Zurich, Bernard Haitink, Eiji Oue, Jesus López-Cobos, Gianuligi Gelmetti i Bruno Aprea, entre altres.

El 2012 va ser convidat al prestigiós concurs «Donatella Flick Conducting Competition» de la London Symphony Orchestra. Co-Fundador el 2007 de l’ensemble instrumental ConjuntXXI!, realitzant concerts arreu de Catalunya, Espanya, França i Itàlia. Amb aquesta formació ha col·laborat també amb La Fura dels Baus en la producció «Orfeo al Naumon», i va participar al nostre Festival en 2010.

Des de 2011 és el fundador i director musical de l’Orquesta de Cambra del Penedès.

Ha estat convidat per BCN216 i per l’Orquestra Sinfònica d’Euskadi a les Matineés de Miramon el 2011. Ha dirigit també la JONDE, la Orquestra Metropolitana de Lisboa, la Joven Orquestra de la Sinfònica de Galícia, la Guildhall School of Music Orchestra i la Sofia Festival Orchestra.


TOMÀS PEIRE, compositor

Tomàs Peire Serrate neix a Barcelona, on s’inicia en la música al Conservatori de Sant Cugat del Vallès. Obté el títol de professor de piano al Conservatori de Badalona i la llicenciatura en Història a la UAB. Després d’uns anys dedicats a l’interpretació i la docència, se centra en la composició. Estudia a Barcelona a l’ESMUC, amb Salvador Brotons, a Helsinki i a New York. Les seves obres i arranjaments s’han interpretat tant a Europa com als Estats Units. Actualment resideix a Los Angeles on també escriu música per audiovisuals.

Orquestra de Cambra del Penedès

ORQUESTRA DE CAMBRA DEL PENEDÈS

Us presentem l’Orquestra de Cambra del Penedès, una nova orquestra sorgida en temps de crisi, que emfatitza el dinamisme i empenta de la nova generació de músics formats aquí i arreu d’Europa.

Es tracta d’una orquestra professional que des del 2012 té la seu estable a l’Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès, un equipament de primer nivell, en el qual l’OCP realitza la creació i presentació de noves produccions amb voluntat ferma de crear un nou públic de música clàssica pel Penedès i, alhora, exportar aquest treball més enllà de l’àmbit local.

Sorgida a partir de l’Ensemble ConjuntXXI! , l’OCP està integrada per alguns dels músics més destacats de la nova generació d’intèrprets del país, joves amb una gran experiència orquestral en formacions de primer nivell d’arreu d’Europa. I aquests, els músics, són el principal valor artístic d’aquesta nova orquestra.

Tot i la seva curta trajectòria, l’OCP ja ha estat convidada a diversos festivals d’arreu d’Espanya durant el passat 2012 (Pamplona, Eivissa, Castelló) i té previst fer el seu debut al prestigiòs Palau de la Música de València a l’octubre de 2014.

Els músics que integren l’Orquestra de Cambra del Penedès són músics professionals joves, de gran qualitat, formats a les més prestigioses universitats de música europees i amb una àmplia experiència en orquestres joves de primer nivell (Gustav Mahler Jugendorchester, Joven Orquesta Nacional de Espanya, European Youth Orchestra, etc.) així com en orquestres professionals (London Philharmonic, Orquestra del Gran Teatre del Liceu, OBC, Orquestra Simfònica de Tenerife, Orquestra de París, etc). Cal destacar que diversos músics nascuts o vinculats músicalment al Penedés formen part també de la nostra plantilla.

Tots participen d’aquest nou projecte artístic sota el comú denominador de la QUALITAT.

Web oficial


Violí I: Claudia Farrès, Ignasi Roca, César Sánchez, Laura Rafecas, Sergi Puente

Violí II: Cèlia Johé, Sara Balasch, Ernest Martínez, Bernat Piqué

Viola: Anna Arnal, Núria Pujolràs, Úrsula Amargós

Violoncel: Cèlia Torres, Alba Haro

Contrabaix: Felipe Contreras

Flauta: Pere Sansó

Oboé: Roberto Ordax

Clarinet: Miquel Ramos

Fagot: Pau Santacana

Trompa: Ismael Vidal

Trompeta: Ramón Figueras

Percussió: Feliu Ribera

Piano: Paul Perera

Programa

primera part
Tres imatges menorquines (estrena exclusiva al Festival i dedicada al mateix)

I. Vista aèria
II. Cales
III. Taules i talaiots

Tomàs PEIRE
Rhapsody in Blue (arr. Tomàs Peire) George GERSHWIN
(1898-1937)
segona part
I Loves You, Porgy George GERSHWIN
(1898-1937)
The Man I Love "
But not for Me "
A Foggy Day "
Someone to Watch Over Me (arr. Tomàs Peire) "
Our Love is Here to Stay (arr. Tomàs Peire) "
An American in Paris (arr. Tomàs Peire) "

Preu de les entrades

PúblicSocis
Numerada2520
Sense numerar2020

Reserves

Tipus d’entrada: Número de seients:

Nom i llinatges:

e-mail: Telèfon: Telèfon fixe:

Si vostè és soci, entri el seu número:


  • Entrada gratuïta a menors de 12 anys. Les seves entrades s’han de retirar prèviament.
  • Estudiants de música tenen descompte del 50% sobre el preu normal, però no podran reservar entrades amb aquest descompte.
  • Les entrades reservades es podran retirar a taquilla fins a mitja hora abans de l’inici del concert. En cas contrari es donaran per anulades les reserves i es posaran a la venda les entrades.