Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

Los vikingos

PosterTítol original:The Vikings
País:Estats Units (1958)
Durada:116 minuts
Direcció:Richard Fleischer
Guió:Dale Wasserman, Calder Willingham
Música original:Mario Nascimbene
Fotografia:Jack Cardiff
Intèrprets:Kirk Douglas, Tony Curtis, Ernest Borgnine, Janet Leigh, James Donald, Alexander Knox, Maxine Audley, etc.
Projeccions:Dijous 3 de juny de 2010 a les 20:45
Teatre de Calós

Ressenya

Sessió emmarcada dins el cicle commemoratiu del 50 aniversari del CineClub Ciutadella. Aquest film va ser originalment projectat al CineClub el 18 de novembre de 1976.

Per altra banda, aquest va ser el darrer film programat per Josep Campins Pons, vocal de Cineclub des de xxxx.


En l’Europa del segle VII, Einar (Kirk Douglas) fill del rei Ragnar (Ernest Borgnine), és un impulsiu víking que gaudeix amb les incursions que el seu poble fa en la propera illa d’Anglaterra. En una d’aquestes ràtzies aconsegueix prendre com a hostatge la bella princesa Morgana (Janet Leigh) de la qual resta enamorat. El tercer vèrtex del triangle el completa l’esclau Eric (Tony Curtis), fill il·legítim de Ragnar, per tant, germà de pare d’Einar (tot i que cap dels dos ho saben) que també és enamorat de Morgana i el destí del qual és unit al d’Einar per un profund odi.

Som davant una de les més estimulants i meravelloses pel·lícules d’aventures de sempre, muntada en base a la plasmació de l’encantador, rude i encisador univers del poble víking. Pel·lícula d’enorme força, literalment bellíssima, amb una formidable fotografia de Jack Cardiff i dotada d’una captivadora escenografia i iconografia que transmeten, a més, amb singular mestratge, l’essència de la tan manipulada cultura i vida del poble víking. Rematada en un final memorable, és en sí mateixa una pel·lícula inesgotable, un cercle perfecte, un exemple de que ja no es pot fer un cinema així.