Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Obra social “Sa Nostra”
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

Petit indi

PosterPaís:Espanya (2009)
Durada:92 minuts
Direcció:Marc Recha
Guió:Nadine Lamari, Marc Recha
Música original:Pau Recha
Fotografia:Hélène Louvart
Intèrprets:Marc Soto, Eulalia Ramón, Sergi López, Eduardo Noriega, Pere Subirana, Lluís Marco, Luis Miñarro, etc.
Projeccions:Dimecres 3 de febrer de 2010 a les 20:45
Dijous 4 de febrer de 2010 a les 20:45
Teatre de Calós

Ressenya

En la faula L’àguila i la guineu, Esop demostrava que hi ha amistats impossibles. Que la guineu acabarà venjant-se de la seva antiga amiga, que a la vegada l’havia traït devorant els seus cadells, pot donar-nos pistes de amb quins paràmetres Marc Recha ha plantejat el seu conte iniciàtic. PETIT INDI (2009) no tracta, açò sí, de venjances, sinó de despertars: Arnau es troba en aquell moment de l’adolescència en el qual creiem que existeix la justícia poètica, i la pel·lícula no fa altra cosa que contar la seva entrada en l’edat adulta, i amb ella l’arribada de la decepció i la seva descreença. La magnífica interpretació del debutant Marc Soto, d’una magnètica naturalitat, porta el pes de l’acció amb desimboltura: els gestos i la mirada expliquen la xarxa de relacions d’una família funcional que habita un lloc fronterer entre la ciutat i el camp, entre la civilització i el no res.

El treball visual amb aquest espai visual que és en el límit de les coses (i que, de pas, dóna una insòlita perspectiva de la Barcelona de l’AVE i el triomfalisme turístic) defineix d’una manera molt econòmica i molt preciosa la relació d’Arnau amb la Naturalesa, tensa i calmosa a la vegada, tant com ho és aquest western camuflat, que es mou tan còmode en el culte a la contemplació com en el suspens neorrealista.


En la projecció de dijous vam comptar amb la presència del director Marc Recha que va comentar el film amb els espectadors.