Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Obra social “Sa Nostra”
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

Els Swenkas

PosterTítol original:The Swenkas
País:Dinamarca (2004)
Durada:72 minuts
Direcció:Jeppe Rønde
Guió:Jeppe Rønde, Kim Leona
Música:Povl Kristian
Fotografia:Nic Hofmeyer, Lars Skree
Intèrprets:Sabelo, Mr. Zulu, Yule Masiteng, etc.
Projeccions:Dilluns 9 de novembre de 2009 a les 20:30

Ressenya

The Swenkas

Els swenkas són un grup d’homes zulu de Sud-àfrica que participen en un concurs de bellesa cada dissabte a la nit en un soterrani abandonat anomenat El Hall. Intercanvien les seves pertinences per aconseguir preuats vestits d’etiqueta i intenten impressionar el jutge amb postures sensuals i elegants moviments corporals. Els swenkas, tal i com ells s’anomenen, és un teixit íntim d’homes que valoren el respecte, la netedat i la virtut per damunt de totes les coses.

Els swenkas són l’entrada més directa al centre més fosc de la Johannesburg contemporània, una de les ciutats més violentes de la terra. Però els swenkas també són, d’alguna manera, una història molt diferent per explicar d’aquest lloc. Una història d’esperança. Tot i que els swenkas provenen dels temps de l’Apartheid, no desestimen l’esperança d’un futur més pròsper.


Jeppe Rønde neix el 1973 i es gradua en Cinema i Història de l’Art a la Universitat de Copenhaguen. A més de director i càmera, cal destacar la seva faceta de músic, la qual li permet contribuir en la creació de les bandes sonores de les seves obres.

Els seus primers treballs van ser Dancing in the midst of war (2000) i Son (2001), però el seu debut com a director de llargmetratges documentals va arribar l’any 2003 amb Jerusalem my love, reconegut internacionalment.