Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Obra social “Sa Nostra”
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

L’experiment de Goebbels

PosterTítol original:Das Goebbels-Experiment
País:Alemanya, Regne Unit (2005)
Durada:108 minuts
Direcció:Lutz Hachmeister
Guió:Lutz Hachmeister, Michael Kloft
Música:Hubert Bittman
Fotografia:Hajo Schomerus
Projeccions:Dimarts 10 de febrer de 2009 a les 20:30

Ressenya

Documental històric a partir de les cites del diari personal de Joseph Goebbels i d’imatges inèdites del règim nacionalsocialista.

Joseph Goebbels (1897-1945) ha sobreviscut al règim nazi com a marca registrada. El seu nom, encara avui, simbolitza la propaganda desencadenada, el cinisme, i, almenys parcialment, la propaganda exitosa. Sovint, es compara Goebbels amb certes formes de política incendiària i agitadora. No obstant això, la vida de Goebbels fou més enigmàtica i inquietant del que la seva constant classificació com a geni de la propaganda i d’incurable mentider del Tercer Reich ha volgut que perpetués.

El documental mostra com Goebbels vivia damunt d’escenaris reinventant-se constantment, des dels seus inicis com a nacional socialista fins al seu suicidi acompanyat de la seva dona i nens. Suggereix als espectadors, de forma no usual, la carrera d’un polític modern i mediàtic renunciant a l’ús del comentari —l’única veu narradora del film és la que llegeix el diari que Goebbels va conservar des del 1924 al 1945—. El resultat del film és un relat psicològic d’un home que va viure obsessionat pel discurs, oscil·lant plenament entre el mal del segle, la ràbia de la destrucció i l’èxtasi política.