Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Obra social “Sa Nostra”
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

No compreu, pecadors!

PosterTítol original:What Would Jesus Buy?
País:EEUU (2007)
Durada:86 minuts
Direcció:Rob VanAlkemade
Guió:Rob VanAlkemade
Música:William Moses
Fotografia:Alan Deutsch, Daniel Marracino
Projeccions:Dimarts 9 de desembre de 2008 a les 20:30

Ressenya

No compreu, pecadors! segueix el reverend Billy i el cor de gospel de l’Església de la Fi de les Compres de cap a cap del país durant la seva missió per salvar el Nadal de l’Apocalipsi de les Compres: el final de la humanitat com a conseqüència del consumisme i de les flames del deute etern.

Del productor Morgan Spurlock ( Super size me ) i del director Rob Van Alkemade, la pel·lícula esdevé una seriosa comèdia documental sobre la comercialització del Nadal. Bill Talen (el reverend Billy) era un idealista que va anar fins a Nova York fent autoestop només per comprovar que Times Square estava convertint-se en un centre comercial. Motivat per la pèrdua del seu veïnat i inspirat pels predicadors que l’envoltaven, en Bill es va comprar un alçacoll per col·locar a la seva americana blanca, es va decolorar els cabells i es va convertir en el reverend Billy de l’Església de la Fi de les Compres. Des del 1999 el reverend Billy ha passat de ser un predicador solitari amb un púlpit portable que predicava al metro, a liderar una congregació els seguidors de la qual es compten per milers.

A través d’intervencions en comerços, exorcismes corporatius i pregàries passades de moda, el reverend Billy ens recorda que hem perdut l’autèntic significat del Nadal. No compreu, pecadors! és un viatge per l’Amèrica profunda –exorcitzant dimonis a la central de Wal-Mart, assumint el poder del centre comercial d’Amèrica i acabant a la Terra Promesa... Disneyland.

Serem guiats com ovelles cap a la matança de Nadal, o trobarem una nova manera de fer regals aquestes festes? No compreu, pecadors! pot ser la intervenció divina que tots estàvem esperant.

L’Apocalipsi de les Compres s’acosta... qui se’n $alvarà?