Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Obra social “Sa Nostra”
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

El monestir

PosterTítol original:The Monastery
País:Dinamarca (2006)
Durada:84 minuts
Direcció:Pernille Rose Grønkjær
Guió:Pernille Rose Grønkjær
Música:Johan Söderqvist
Fotografia:Pernille Rose Grønkjær
Projeccions:Dilluns 12 de maig de 2008 a les 20:30

Ressenya

El senyor Jørgen Lauresen Vig és un avi de 82 anys molt educat, solter i propietari d’un castell vell i rònec situat a la Dinamarca rural. Des que el va comprar als anys 50, el senyor Vig té un somni: convertir-lo en un monestir. Ara, per fi, el farà realitat.

Després de negociar amb el patriarcat rus en persona, el senyor Vig acull a casa seva una delegació de monges ortodoxes russes que arriba per primer cop a Dinamarca per tal de valorar si el castell està en condicions de convertir-se en un monestir com cal. La delegació està encapçalada per la germana Ambrosija, una jove monja de caràcter fort que, per casualitat o predestinació, acabarà formant part de la vida del Sr. Vig.

Les monges accepten el castell, però alhora demanen al Sr. Vig que hi faci reformes importants per tal que s’hi puguin instal·lar. Per això, quan marxen de nou cap a Rússia, el senyor Vig es proposa fer totes les reparacions ell mateix. Però cal fer reformes intensives, i l’estiu següent la germana Ambrosija retorna amb alguns paletes russos per tal de fer realitat el somni del senyor Vig.

Quan les monges i els paletes es muden al castell, la vida del senyor Vig canvia de cop i volta: ell, que mai s’ha enamorat ni ha tingut cap dona al seu voltant, ara ha de compartir la seva llar amb una dona d’un caràcter que xocarà totalment amb el seu, així com amb les altres monges.

El castell no para de demanar més i més reparacions perquè és molt vell i molt gran. És llavors quan el Patriarcat Rus s’ofereix a pagar totes les reparacions futures però només amb la condició que se’ls cedeixi el castell. El senyor Vig es troba llavors amb un dilema: ha de deixar-lo a l’Església Russa per tal d’acomplir el seu somni de fundar un monestir? O bé hauria de guardar-se’l tot per a ell i continuar els anys que li queden amb la seva vida de solter solitari?... Mentrestant, el senyor Vig i la Germana Ambrosija comencen a acostar-se i a poc a poc millora la seva relació.