Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

Redacted

PosterPaís:EEUU, Canadà (2007)
Durada:90 minuts
Direcció:Brian De Palma
Guió:Brian De Palma
Música original:-
Fotografia:Jonathon Cliff
Intèrprets:Sahar Alloul, Happy Anderson, Lara Atalla, Karima Attayeh, Francois Caillaud, Patrick Carroll, Rob Devaney, etc.
Projeccions:Dimecres 23 de gener de 2008 a les 20:45
Dijous 24 de gener de 2008 a les 20:45
Teatre de Calós

Ressenya

REDACTED: Editar o preparar per la publicació un document corregit, del qual s’ha sostret informació personal, confidencial o incòmoda. Documents que han estat censurats.

Redacted és una història de ficció inspirada en fets reals, una experiència cinematogràfica única que obliga els espectadors a reconsiderar radicalment els filtres a través dels quals perceben i accepten els fets que ocorren al món, el poder de la imatge mediàtica, i com la presentació i la composició d’una imatge influeixen en les nostres idees i creences. És una meditació profunda sobre la forma en què la informació és empaquetada, distribuïda i rebuda, en una era que compta amb infinits canals de comunicació. Redacted utilitza una varietat de fonts de material creat - agendes de vídeo, documentals produïts, gravacions de càmeres de seguretat, testimonis en línia, extractes de noticies...- per expressar l’extrema desconnexió que existeix entre la superfície d’una imatge, la realitat de les idees i la veritat, especialment en temps de guerra.

Ambientada al voltant d’un petit grup de soldats americans destinats en un post de control a Irak, Redacted alterna diferents punts de vista, sospesant les experiències d’aquests joves homes coaccionats, les dels membres dels mitjans de comunicació, així com les de la població iraquiana, ressaltant les conseqüències del conflicte bèl·lic en cadascun dels grups així com les reaccions de les topades d’uns amb els altres.

Després d’una substanciosa i apoteòsica carrera cinematogràfica, a Redacted, Brian de Palma explora profundament, més que cap altre director, la política en la qual és basada la creació i la recepció de la imatge.